2012. március 4., vasárnap

Almás pancake

A pancake annyiban különbözik a hagyományos palacsintától, hogy a tojásfehérjét fel kell verni, és úgy hozzáadni a tésztához, valamint gyümölcs is kerül a masszába. Két kedvencem van: a ricottás pancake és az almás.

Hozzávalók:

  • 4 dl kefír
  • 3 tojás
  • 12,5 dkg olvasztott margarin
  • 3 ek. cukor
  • csipetnyi só
  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • fahéj
  • 2 db reszelt alma
  • citromhéj

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét felverjük. Az olvasztott margarint összekeverjük a többi hozzávalóval, végén belekeverjük a tojáshabot és a reszelt almát. Egy kisebb merőkanál segítségével 3 kis halmot helyezünk a palacsintasütőre. Amikor a tetejükön kis hólyagok jelennek meg, fordítsuk meg a palacsintákat. Fahéjas porcukorral tálaljuk. Nagyon finom, nem is kell rá más.Az almát helyettesíthetjük banánnal, barackkal, körtével, de szerintem az almás a legfinomabb.



Végre tavasz! A hóvirágok kibújtak a reggeli napsütésre.