2011. november 1., kedd

A legkrémesebb csokis brownie




Megosztom veletek az én bevált, imádott brownie receptemet. Ha édességre vágyom, ezt készítem el leggyakrabban. Lehet variálni úgy, hogy pekándiót teszünk bele, vagy mandulaaromát, de simán is finom.

Hozzávalók:

  • 10 dkg vaj
  • 25 dkg étcsoki
  • 14 dkg liszt
  • 4 tojás
  • mandulaaroma, mogyoró
  • 30 dkg cukor
  • csipetnyi szódabikarbóna

Elk.:
A csokit olvasszuk meg gőz fölött. A tojások sárgáját keverjük ki a cukorral, majd a liszttel, és adjuk hozzá a puha vajat. Keverjük hozzá a megolvasztott csokit, és végül a tojások felvert habját. A szódabikarbónát hintsük bele, és forgassuk át. Kivajazott kis tepsibe öntsük a masszát, és 180 fokon süssük meg 20 percig. Igy a belseje folyós marad. Jó vétkezést.