2011. szeptember 18., vasárnap

Magyaros frittata






Ezt az egyszerű ételt akkor érdemes elkészíteni, ha pl. kiruccanunk a tópartra, vagy a hétvegi házunkba, és nincs kedvünk órákig főzőcskézni. Egy serpenyő kell hozzá tetővel, lehetőleg teflon, tojas, zoldgsegek es parmezan. A frittatat hamar összedobjuk és meg finom is.

A frittata alapvető hozzávalói tehát a tojás és a parmezán. Ezentúl kerülhet bele hagyma, főtt csirkehús, spenot, cukkini, burgonya,petrezselyem stb.

A képen látható tojáslepény receptje:

1 fej hagymát megdínsztelek 1 db kaliforniai paprikával, és ha megpirultak, félreteszem. 4 tojást villával felverek, megsózom, bele teszem a pirított zöldségeket, 2-3 evőkanál parmezánt, és olajjal megkent teflonos serpenyőbe borítom. Lassú tűzön , lefedve várom, hogy a frittata elkeszüljön, esetleg meg is lehet fordítani. Bőven tegyünk alá olajat. Ha nincs parmezán, szórjuk meg trappistával, de azt csak a tetejére, mert leragad.