2011. augusztus 15., hétfő

Makos szilvatorta


Ez a kevert sütemény az egyik kedvencem. Nagyon finom, és egyszerű, legjobb meggyel vagy édes szilvaval. A tészta puhaságát a benne lévő kefír és étolaj napokig biztosítja. Az alaprecept variálható, mák helyett tehetünk diót is bele, vagy akár el is hagyhatjuk.

Hozzavalok:

  • 1 kozepes meretu tortaforma
  • 2 db nagy tojas
  • 1 pohar kefir ( a pohar legyen a meroeszkoz is )
  • 2 pohar cukor
  • vaniliaaroma
  • fel pohar olaj
  • 1 csomag sutopor
  • 5 kanal mak ( cukrozatlan)
  • pici so
  • citromhej
  • 1, 5 pohar liszt
  • a tetejere 3-4 db szilva
  • mandulaforgacs
  • fahej, vanilias cukor
Elkeszites:

A tojasokat keverjuk ki a cukorral, majd johet a tobbi hozzavalo. A tortaformat vajazzuk ki, es ontsuk bele a makos masszat, majd halmozzuk a tetejere a felbevagott es kimagozott gyumolcsoket. Szorjuk meg mandulaforgaccsal, fahejjal es cukorral. 45 perci sussuk, 180 fokon.