2011. április 26., kedd

Húsvéti foszlós kalács







Ezzel a fantasztikus recepttel kívánok minden olvasómnak Kellemes Húsvétot.










Hozzávalók:
  • 2,5 dl habtejszín
  • 1 egész tojás
  • 1 tojásfehérje
  • csipet só
  • 3 evőkanál cukor
  • 50 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1 tojás sárgája
  • 1 egész tojás a lekenéshez

Elkészítés:

Kenyérsütőbe teszünk minden hozzávalót ( kiv. a tojássárgája ) , és hagyjuk hogy a gép jól kidolgozza a tésztát. Kivesszük, és kelesztőtálban a duplájára kelesztjük. Lisztezett felületre borítjuk, majd kétharmad részéből 40 cm hosszú rudat sodrunk, félbehajtjuk, és megcsavarjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a közepébe egy mélyedést húzunk. A tojássárgáját kevés tejjel kikeverjük, és kikenjük vele a mélyedést. A maradék tésztát három felé szedjük, megfonjuk és a mélyedésbe tesszük. Hagyjuk a duplájára kelni, lekenjük egy tojással a tetejét, és 180 fokon, 30 perc alatt megsütjük. Takarjuk le 15 perc után a tetejét, hogy meg ne égjen.



  



Maszat
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése