2011. február 27., vasárnap

Gyümölcsös piskóta













naplemente március elsején







A hónap utolsó csokoládés receptje ez a vaníliás-kakaós gyümölcsös piskóta.Az imádott nagyik egyik kitűnő receptje, mindenkit levesz a lábáról.Kevert sütemény, a tetején meggyel.Az egyik kedvencem.Próbálják ki, nem fognak csalódni benne.Ezzel a süteménnyel bezárom egy ideig a csokoládés receptek sorát.A következő hónap a zöldségeké lesz minden formában.


A recept leírása:

6 tojássárgájához 37,5 dkg porcukrot, 2 csomag vaníliás cukrot és 21 dkg vajat adunk, majd habosra kavarjuk.Ezután fokozatosan hozzákeverünk 37,5 dkg lisztet, 1 csomag sütőport és 2 dl tejet.A tojások fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük és óvatosan összedolgozzuk a tésztával, lehetőleg
27*35 cm-es tepsibe öntjük, a tészta felét pedig 2 evőkanál kakaóval kikeverve adjuk hozzá. A tetejére 1 kg magozott meggyet nyomunk.180 fokos sütőben 30 percig sütjük.






Felirat hozzáadása

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése