2011. február 10., csütörtök

Dupla csokis tiramisu







A kovetkezo csokolades edesseg a tiramisu.

Hozzavalok:

  • 3 tojas szetvalasztott sargaja es feherje
  • 125 g cukor
  • 1 doboz mascarpone ( 250 g )
  • 1 csomag babapiskota ( 24 db)

Szirup
  • 200 ml eros kave
  • 50 ml Amaretto ( lehet helyettesiteni mandulalikorrel)

Diszites:

50 ml cukrozatlan kakaopor
100 g feher csokolade


Elkeszites:

A tojasok sargajat verjuk habosra a cukorral, majd adjuk hozza a mascarponet.A tojasfeherjet verjuk habba egy keves soval, es keverjuk a mascarpones krembe.
A babapiskotakat martogassuk az amarettoval elkevert, kihutott, enyhen cukrozott kaveba.Eppen csak forgassuk meg, nehogy elazzon.
Egy uvegtal aljara tegyunk kaves babapiskotat, erre kenjuk a krem egy harmadat.Reszeljunk ra boven csokoladet.Ujabb reteg babapiskota jon, ra a krem, es igy tovabb.Krem keruljon a tetejere.Tegyuk hutobe ket ora hosszara, majd vegyuk ki es szorjuk meg a tetejet cukrozatlan kakaoporral.Feher csokireszelekkel szorjuk meg.Valentin napra ajanlom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése