Hogy miért rusztikus? Mert a hozzávalókat nem kell jól kidolgozni, a cukornak sem kötelező elovadnia a vajban.Ennél a keksznél a darabosság csak jót tesz az íznek. A kókuszhoz jól illik a mazsola és a lime friss, üde íze.Kávé mellé kitűnő ropogtatnivaló.Próbálják ki, nem fognak csalódni.
Hozzávalók:
- 100 g liszt
- 100 g cukor
- 100 g vaj
- csipetnyi szódabikarbóna
- 100 g kókuszreszelék
- vízbe áztatott mazsola ízlés szerint
- csipetnyi só
- 1 lime reszelt héja
- 1 tojás
A vajat keverjük ki a cukorral fehéredésig, majd adjuk hozzá a többi alapanyagot.Tekerjük egy celofánba, és tegyük a hűtőbe 30 percre.Vegyük ki, és szeleteljük fel a nyers masszát kis korongokra.Lisztezett kézzel lapítsuk ki a korongokat. Süssük 170 fokon 20 percig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése