2011. május 18., szerda

Orecchiette con ciliegine, mozzarella e basilico





Vagyis: orecchiette koktélparadicsommal, mozzarellával, pecorinoval és bazsalikommal. Különleges és ízletes egytálétel. Nagyon szeretem a koktélparadicsomot,  mert tíz perc alatt megpárolódik, és lehet használni bármilyen tésztaféléhez. Édeskés ízéhez jól illik a pecorino sajt.
Olívaolajon dínszteljük meg a paradicsomokat, kb. tíz percig, sózzuk meg. A tésztát főzzük al dente-re, majd szűrjük le egy edénybe, locsoljuk meg olívaolajjal, és adjuk a koktélparadicsomokhoz.( a tészta főzővizéből egy keveset tartsunk meg, és adjuk hozzá ezt is.) Keverjük össze, és hagyjuk még pár percig összeérni az ízeket. A végén reszeljünk rá pecorinot ( nagyobb szupermarketekben kapható), daraboljunk rá mozzarella sajtot és tépkedjünk rá friss bazsalikomleveleket. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése