2011. május 16., hétfő

Epres gyümölcsrizs tejszínhabbal





Igazi nyári desszert, laktató, az íze mennyei.
Az epret helyettesíthetjük barackkal vagy édes fügével is.




Hozzávalók:
  • 2 csupor rizs
  • 2 dl víz
  • 4 dl tej
  • fél liter tejszín
  • fél csupor eper
  • vaníliaaroma
  • vaníliáscukor
Elkészítés:
A rizst főzzük fel a vízzel és a tejjel, adjunk hozzá vaníliás cukrot.Hűtsük ki, ezalatt elkészítjük a tejszínhabot.A tejszínt és a cukrot  verjük habbá, 3-4 szemepret turmixoljunk össze, és keverjük a habhoz, majd adjunk hozzá 2 csomag habfixálót. A tejberizst keverjük össze a habbal, majd tegyük a hűtőbe fél órára.Eperszemekkel díszítsük.

Tálalhatjuk úgy is, hogy a tejberizst és az epres tejszínhabot rétegezzük egymásra.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése