A receptet anyutól kaptam, ő is készítette el.Eredetileg Salzburgból származik.Ez a kiadós édesség mindenkit levesz a lábáról, nem válogat.Próbálják ki.Nem éppen könnyű desszert, akár egy ebédet vagy vacsorát is helyettesíthet, de nagyon finom.
Hozzávalók:
50dkg túró
5 tojás
18 dkg liszt
5 dkg mazsola
10 dkg vaj
1 db citrom reszelt héja
3,75dl tejföl
1 mk.só
10 dkg porcukor
1 ek.zsemlemorzsa
Elkészítés:
a túrót, a lisztet 1 egész tojással és 1 tojássárgájával, 1 mokkáskanál sóval, 1 evők.porcukorral, 1 evők.tejföllel összegyúrjuk.Az így kapott tésztát fél cm vastag, 1 cm széles , 10 cm hosszú csíkokra vágjuk .Lobogó vízben kifőzzük.
6dkg vaj, 3 tojássárgája és a maradék porcukorból krémet készítünk, amit a 3 tojásfehérjével lazítunk.A kifőtt tésztát belekeverjük.Vajazott, és zsemlemorzsával meghintett tepsibe tesszük a tésztás keveréket, és 200 fokon, 35 perc alatt aranybarnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése