2010. július 14., szerda

Ecetes-tonhalas krumplisaláta






Az első júliusi recept ez a könnyű, előételként is szolgáló saláta lett.A borecet igazán üdítővé varázsolja a salátánkat.Elkészítés után tegyük egy órára hűtőbe, hogy az ízek jól összeérhessenek.

Hozzávalók:
1/4 kg ujburgonya
1 fej vöröshagyma
1 nagyobb paradicsom, de koktélparadicsom még jobb
1 tonhalkonzerv
borecet
olívaolaj
só, bors
petrezselyem

Elkészítés:
A burgonyát és a hagymát főzzük meg,majd szűrjük le.Ha kihűlt, daraboljuk fel, a hagymát is karikázzuk fel.A paradicsomot és a tonhalat  is adjuk hozzá.Ezután öntsünk rá ízlés szerint borecetet, olívaolajat,  sót.A salátát friss petrezselyemmel díszítsük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése