2010. július 17., szombat

Csokoládétorta


Hát ez a recept nem kifejezetten nyárra,izzasztó kánikulába való, de azért be lehet hűteni a csokitortát is.!
Ajánlom a tejszínhab alkalmazását.A tortalapok közé tegyünk frissen készített tejszínhabot, váltakozva a csokikrémmel.Még variálni fogom ezt a receptet, más izben is kipróbálom majd.

Csokis piskótalap receptje:

6 tojás
6 kanál cukor
6 kanál liszt
csipetnyi szódabikarbóna
pici rumaroma
Krém:
2 tojás sárgája, a fehérjéből felvert hab
3 kanál vaníliás cukor
2-3 dl tej
2 kanál liszt
1 kanál nutella
fél tábla keserűcsoki

Elkészítés:

A piskótatésztához a sárgáját kikeverjük a cukorral, beleszitáljuk a lisztet és beleforgatjuk a tojáshabot.Kikent tepsibe simítjuk, 180 fokos sütőben, 15 perc alatt készre sütjük.Három téglalapra vágjuk.
A krémhez a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, beleöntjük a tejbe,hozzáadjuk a lisztet, a nutellát és a csokoládét.Lassú tűzön kevergetjük addig, amíg be nem sűrűsödik.Végül hozzáadjuk a keményre felvert tojáshabot is.Bekenjük a krémmel a lapokat.A tetejét meghintjük kakaóporral, és hűtőbe tesszük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése