A nyaralásom(Olaszország) alatt, mint mondtam,gasztronomiai ötleteket is gyűjtöttem.A szálloda svédasztalos reggelijének
egy állandó étele volt a minipizza.Különböző ízesítésben tálalták, nekem a sima paradicsomos variáció ízlett a legjobban.Nagyon jó vendégváró és könnyű az elkészítése.A feltétet ízlésünknek megfelelően variálhatjuk.
Hozzávalók:
- pizzatészta 600g lisztből(az alap pizzatészta receptjét lásd a korábbi bejegyzéseknél)
- 1/2kg paradicsomból főzött sűrű szósz
- 2 db mozzarella
- bazsalikom, olívaolaj
Elkészítés:
- a pizzatésztát osszuk fel kis gömböcökre, majd lisztezett deszkán nyujtsuk ki
- kenjük rá a paradicsomszószt
- szeleteljünk rá mozzarellát
- tegyük be sülni 200 fokra 15 percig
- bazsalikommal tálaljuk
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése