A pasticcio lehet különböző művekből összeállított zenemű,de lehet sütőben megsütött tésztás egytálétel is. Főleg Dél- Olaszországban jellemző étel, különösen Szicíliában.Igaz, ott az anelli nevű tésztával készítik(pasticcio di anelli siciliani), én most a mezze maniche rigate -t használtam.Sokféleképpen variálható.Egyben praktikus étel, hiszen a megmaradt paradicsomos tésztát így ujra felhasználhatjuk egy kis besamel és sajt hozzáadásával .
Hozzávalók:
600 g mezze maniche rigate, vagy más rövid lyukas tészta
fél kg paradicsomból és 3 gerezd fokhagymából főzőtt sűrű paradicsomszósz
olívaolaj
besamelmártás(50 g liszt, 50 g vaj, 4dl tej, só, bors, szerecsendió)
tetejére reszelt sajt
bazsalikom
Elkészítés:
A tésztát főzzük ki, és forgassuk a paradicsomszószba
készítsünk besamelmártást
egy kikent tűzálló tálba tegyünk egy réteg tésztát, besamelt, tészta, és így tovább.A tetejére besamel és reszelt sajt kerüljön.Tegyük a sütőbe 10 percre, 180 fokra.
Tipp: a besamel lehet kicsit folyósabb, hogy a tészta ne száradjon ki sülés közben
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése