2010. július 18., vasárnap

Pasticcio( Pasta al forno)


A pasticcio lehet különböző művekből összeállított zenemű,de lehet sütőben megsütött tésztás egytálétel is. Főleg Dél- Olaszországban jellemző étel, különösen Szicíliában.Igaz, ott az anelli nevű tésztával készítik(pasticcio di anelli siciliani), én most a mezze maniche rigate -t használtam.Sokféleképpen variálható.Egyben praktikus étel, hiszen a megmaradt  paradicsomos tésztát így ujra felhasználhatjuk egy kis besamel  és sajt hozzáadásával .
Hozzávalók:


  • 600 g mezze maniche rigate, vagy más rövid  lyukas tészta

  • fél kg paradicsomból és 3 gerezd fokhagymából főzőtt sűrű paradicsomszósz

  • olívaolaj

  • besamelmártás(50 g liszt, 50 g vaj, 4dl tej, só, bors, szerecsendió)

  • tetejére reszelt sajt

  • bazsalikom
Elkészítés:


  • A tésztát főzzük ki, és forgassuk a paradicsomszószba

  • készítsünk besamelmártást

  • egy kikent tűzálló tálba tegyünk egy réteg tésztát, besamelt, tészta, és így tovább.A tetejére besamel és reszelt sajt kerüljön.Tegyük a sütőbe 10 percre, 180 fokra.
Tipp: a besamel lehet kicsit folyósabb, hogy a tészta ne száradjon ki sülés közben

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése