2013. december 13., péntek

Garnélarákos-paradicsomos spagetti, spaghetti con gamberi e cigliegine

Ehhez a tésztás ételhez garnélarákot választottam, de lehet királyrákot is, vagy más fajta rákot venni. Tehát. 2 gerezd fokhagymát megdínsztelünk olívaolajon, és rádobjuk a megtisztított rákokat. Addig pirítjuk, amíg szép rózsaszín nem lesz, 10 percig. Közben egy másik serpenyőben 1-2 gerezd fokhagymát olívaolajon megdínsztelünk, és rádobunk 10-15 dkg koktélparadicsomot. 10 perc alatt puhára pároljuk. Ezután a rákot hozzáadjuk a paradicsomhoz, és tovább főzzük, kb.5 percig hogy az ízek összeérjenek. Sózzuk, borsozzuk, és kis csípőspaprikát is adhatunk hozzá. A spagettit kifőzzük al dente-re, majd leszűrjük, és a paradicsomos mártással jól elkeverjük. 2 percig hagyjuk, majd tányérra szedjük, és petrezselyemmel meghintjük.Jó étvágyat, akár egy ünnepi vacsora első fogása is lehet.