2011. július 19., kedd

Tunézia-Kerkennah 2.rész


illatos jázmin



titokban sikerült lefényképezni az óriási kardhalat

halpiacon

mandula



pálmafák a szigeten


sárgadinnye


érik a gránátalma


kuszkusz

Kerkennah szigetének konyhája a mediterrán konyha jellegzetességeit tükrözi. Fő ételük a kuszkusz, hal, polip, zöldségek, gyümölcsök, marha, bárányhús, tojás, olívaolaj. A szigeten nagyon egészségesen étkeznek, mindennapos a halfogyasztás, akár grillezve , akár halászlé formájában. A kuszkuszt vagy hússal, vagy hallal eszik, ami az én kedvenc ételem is volt. A gyümölcsök íze meg sem közelíti az európait, annyira lédús és finom. Kedvenceim voltak: lila füge, szőlő, dinnye, körte, gránátalma. A víz tiszta volt és finom, a levegő csodás, nem hiába 100 év az átlagéletkor a szigeten. A turizmus vissza van szorítva, inkább az arab családok nyaralóhelye ez az elveszett paradicsom. A halászat  és az olívatermesztés igen jelentős a szigeten, Kerkennah  híres olívaolajáról. A tengervíz középzöld színű, kristálytiszta, fürdőzni inkabb a délutáni órákban érdemes a hőség miatt. Egyedülálló látványt nyújtott az éjszakai hold fénye, ahogy bevilágította a tengert. A hatalmas pálmafák, a mindent elárasztó jázminillat, és a mentatea íze mind hozzásegítettek, hogy felejthetetlen nyaralásban legyen részem.