Anyu sütötte túrós pogácsa |
Nagyon szeretem a hagyományos magyar konyhát , es ennek elengedhetetlen kelléke a mindenki által imádott pogácsa. A kedvecem a túrós és a krumplis változat.Anyu receptje verhetetlen , ezért is jegyzem le , nehogy elvesszen.Próbálják ki , akinek van kemencéje , süsse abban , így még finomabb lesz a végeredmény .
Hozzávalók :
500 g liszt
20 dkg margarin
1 / 4 kg túró
1 tojás
1 doboz tejföl
3 dkg élesztő
2 tk.só
Elkészítés :
AZ élesztőt futtassuk fel kis cukorral tejben ,és adjuk a tejfölhöz.A lisztet morzsoljuk el a margarinnal és a túróval majd adjuk hozzá a tojást.Gyúrjuk rugalmas tésztává az egészet , és kelesszük 2 órán át.Ezután yujtsuk ki , csíkozzuk be, és szaggassuk ki pogácsaszaggatóval, tetejét kenjük meg tojással. 180 fokon süssük 30 percig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése