2010. augusztus 16., hétfő

Krumplis pogácsa






Ismét egy értékes anyu-recept!A kemencés ételek közül a krumplis pogácsát próbáltuk ki először.Nagyon finom lett, azonnal el fogyott .A kép magáért beszél, és ilyenkor nyáron nagyon hamar megkelnek az élesztős tészták.A burgonya csak fokozza a puhaságát.A receptet sima sütőhöz írom le:

Hozzávalók: 
1 kg liszt
30 dkg  burgonya
5 dkg élesztő
3 dl aludt tej
25 dkg margarin(vagy ennek megfelelő  olívaolajjal helyettesíthető)
1 tojás
1 evőkanál só

Elkészítés:
A margarint morzsoljuk el a liszttel, és adjuk hozzá a főtt , langyosra hűlt burgonyát.Az élesztőt futtassuk fel kis tejben, és öntsük a tésztára.Adjuk hozzá az egy tojást, az aludt tejet, és gyúrjuk homogén masszává.Kelesszük addig, míg kétszeresére nem nő.A tésztát nyújtsuk ki, szaggassuk ki, és kenjük meg tojással.180 fokon süssük aranybarnára (kemence híján)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése