2010. augusztus 1., vasárnap

Szilvás rétes

Valami gyors süteményt kellett összedobnunk, és mivel a friss  szilva már adott volt, és leveles tészta is a mélyhűtőben, igy jött az ötlet: szilvásrétes.Nagyon egyszerű sütemény, mégis nagyon finom.

Hozzávalók:(4 rúd réteshez)
90 dkg   leveles vajas tészta
2 kg friss, magozott szilva
cukor, fahéj ízlés szerint
zsemlemorzsa

Elkészítés:
A levelestésztát nyújtsuk ki, szórjuk meg zsemlemorzsával.Osszuk 4 részre. A 2  kg szilvát mossuk meg, magozzuk ki, pépesítsük, cukorral és fahéjjal ízesítsük.Egyenletesen osszuk el a szilvás tölteléket a tésztalapokon, és sodorjuk fel egyenként őket  .Tojással kenjük be a tetejüket. 180 fokos sütőben aranysárgára sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése