Elég ritkán tör rám a vágy, hogy húst egyek, általában két hétben egyszer.Ilyenkor vagy csirkét, pulykát, vagy bárányt szeretek enni. De rendszeres tevehús evő is vagyok ,ami lehet hogy furcsa igy első hallásra, mégis nagyon finom, és nagyon szeretem.Kedvelem a nyulat is,tehát összegezve: főleg a sovány húsokat.Ez a recept csak ugy kipattant a fejemből,mármint hogy a pulykamellet feldarabolom, és kirántom.A tzatziki meg az uborkáról jutott eszembe, igy állt össze a mai ebéd.
Hozzávalók:
2-3 pulykamellfilé
só
liszt, tojás, zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
A tzatzikihez:
fél uborka
3-4 kanál tejföl, vagy görög joghurt, akinek van
1 gerezd fokhagyma
1 tk.kapor
só, bors
Elkészítés:
A pulykamell darabkákat besózóm, és bepanírozom.Bő, forró olajba dobom, és aranysárgára sütöm őket.A tzatzikihez lereszelem az uborkát, a fokhagymát átpaszírozom, és mindkettőt a tejfölbe keverem, sózóm, borsozom, kaprot adok hozzá.A pulykafalatokat a tzatzikibe mártogatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése