A csokoládé nyáron sem maradhat el, természetesen jéhideg formában.Aki egy kis ínyencségre vágyik forró nyári estéken, próbálja ki ezt a finom és elegáns desszertet!A menta csak még hűsítőbbé teszi az amúgy is hideg csokoládéfagylaltot, és nagyon jól összeillik e két, magában is fantasztikus íz: a csoki és a menta .
Hozzávalók(5-6 gombóc fagylalthoz):
1/4 csésze cukor
3/4 csésze tej
1 és 1/2 csésze tejszín
1/2 csésze olvasztott csokoládé
3-4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
10 db mentalevél
Elkészítés:
A mentalevelet, a cukrot és a tejszínt tegyük a tejbe, és forraljuk fel.Hagyjuk hűlni 10 percet, majd szűrjük át.Adjuk hozzá a kakaóport és az olvasztott csokoládét.Kevergessük a csokoládémasszát, teljesen homogénnek kell lennie.Tegyük fagyasztóba.Amikor már majdnem megfagyott, öntsük át a fagylaltgépbe, és keverjük 20 percen keresztül.Mentalevéllel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése