A gorgonzolának a felhasználásán gondolkoztam, mikor megtaláltam a receptkönyvemben egy sajtmártást.Egyik hozzávalója pont a gorgonzola volt,és mivel még sosem csináltam meg, most eljött az ideje.Eredetileg a recept ruccolaval irja, én petrezselyemmel helyettesítettem ruccola híján.Illik ez a mártás a cavatellihez, orecchiettéhez és a raviolihoz is.
Hozzávalók 2 személyre:
- 2 mélytányérnyi cavatelli száraztészta(így a legkönnyebb kimérni a fejentkénti adagot)
- 2 dl tejszín
- 10 dkg gorgonzola
- 5 dkg pecorino
- 1 cs petrezselyem
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek.olívaolaj
- némi reszelt citromhéj(nagyon jól illik a tejes, vagy sajtos mártáshoz)
- csipet szerecsendió
Elkészítés:
A tésztát főzzük ki kb.12 perc alatt, ezalatt a szószt is elkészítjük.Olívaolajon megdínszteljük az áttört fokhagymát, hozzáadjuk a tejszínt, gorgonzolát,pecorinot, szerecsendiót és a citromhéjat.Rottyanjon pár percet, majd a végén beleszórjuk a felaprított petrezselymet.A kifőtt tésztát leszűrjük,és beledobjuk a szószba.Átkeverjük .Ne sózzuk, elég sós lesz a sajtoktól.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése