Nagyon finom, tavaszt idéző tortát hoztam. A sárgarépát ilyen formában még a gyerekek is szívesebben fogyasztják
Hozzávalók.
- 4 db tojás
- 30 dkg cukor
- 30 dkg liszt
- 10 dkg mandula
- 1 e.kanál sütőpor
- 1 t.kanál méz
- 40 dkg megtisztított sárgarépa
- 5 dkg mazsola
- só
- vaníliaaroma
Elkészítés:
A tojásokat a cukor felével felverjük, majd miután megnőtt a massza, hozzáadjuk a cukor másik felét is. Hozzáadjuk a mézet, sütőport, mazsolát, sót, vaníliaaromát, majd jól elkeverjük. A mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk, amint kész, hozzákeverjük a masszához. Végül beleszitáljuk a lisztet és a reszelt sárgarépát is belekeverjük. Torta formában 180 fokon 40 percig sütjük.
Máz:
- 10 dkg sajtkrém
- 5 dkg porcukor
- 1 teáskanál vaníliás cukor
- 5 dkg vaj
- 1 citrom héja
Elk.:
mindent összekeverek, 30 percet pihentetem,majd a tortára kenem.