2012. március 7., szerda

Répatorta pirított manduladarabokkal


 

 

 

 

 
Nagyon finom, tavaszt idéző tortát hoztam. A sárgarépát ilyen formában még a gyerekek is szívesebben fogyasztják

 
Hozzávalók.
  • 4 db tojás
  • 30 dkg cukor
  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg mandula
  • 1 e.kanál sütőpor
  • 1 t.kanál méz
  • 40 dkg megtisztított sárgarépa
  • 5 dkg mazsola
  • vaníliaaroma

 
Elkészítés:

 
A tojásokat a cukor felével felverjük, majd miután megnőtt a massza, hozzáadjuk a cukor másik felét is. Hozzáadjuk a mézet, sütőport, mazsolát, sót, vaníliaaromát, majd jól elkeverjük. A mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk, amint kész, hozzákeverjük a masszához. Végül beleszitáljuk a lisztet és a reszelt sárgarépát is belekeverjük. Torta formában 180 fokon 40 percig sütjük.

 
 Máz:
  • 10 dkg sajtkrém
  • 5 dkg porcukor
  • 1 teáskanál vaníliás cukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 citrom héja

 
Elk.:

 
mindent összekeverek, 30 percet pihentetem,majd a tortára kenem.