A pancake annyiban különbözik a hagyományos palacsintától, hogy a tojásfehérjét fel kell verni, és úgy hozzáadni a tésztához, valamint gyümölcs is kerül a masszába. Két kedvencem van: a ricottás pancake és az almás.
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 4 dl kefír
- 3 tojás
- 12,5 dkg olvasztott margarin
- 3 ek. cukor
- csipetnyi só
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- fahéj
- 2 db reszelt alma
- citromhéj
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét felverjük. Az olvasztott margarint összekeverjük a többi hozzávalóval, végén belekeverjük a tojáshabot és a reszelt almát. Egy kisebb merőkanál segítségével 3 kis halmot helyezünk a palacsintasütőre. Amikor a tetejükön kis hólyagok jelennek meg, fordítsuk meg a palacsintákat. Fahéjas porcukorral tálaljuk. Nagyon finom, nem is kell rá más.Az almát helyettesíthetjük banánnal, barackkal, körtével, de szerintem az almás a legfinomabb.
Végre tavasz! A hóvirágok kibújtak a reggeli napsütésre. |