A hétvégén igazán nyáriasra fordult az idő. Kihasználtuk, és elmentünk a hétvégi házunkhoz a folyópartra. Anyu ebédet is hozott, így kint piknikeztünk. Én egy rusztikus, olasz citromtortát sütöttem.
Ime a recept:
Hozzávalók:
- 1 db citrom
- 150 g vaj
- 150 g cukor
- 150 g liszt
- 200 g burgonyakeményítő
- 3 tojás szétválasztva
- vaníliaaroma
- csipetnyi só
- 1 zacskó paneangeli élesztőpor (fél kávéskanál szódabikarbóna és 2 és fél k.kanál sütőpor keveréke is megteszi)
- pici tej, vagy joghurt
Elk.:
a vajat keverjük habosra a cukorral és a tojássárgájával, majd adjuk hozzá a lisztet, van.aromát, keményítőt, sót, citrom reszelt héját, élesztőport és habbá vert tojásfehérjét. Ha túl kemény lenne az állaga, higítsuk tejjel vagy joghurttal. A palacsintatésztánál sűrűbb masszát kell kapjunk. A tortaformát ( 20-22 cm-es) vajazzuk ki, tegyünk bele 1 db felkarikázott citromot, és öntsük rá a masszát. Süssük készre 40 p perc alatt, 180 fokon. Isteni, erősen citromos ízű sütemény.