Egy újabb olasz kevert sütireceptet ajánlok mindenki figyelmébe. Egyszerű, és kitűnően variálható. Az egyetlen olasz alapanyag, ami kellene bele a paneangeli élesztőpor. Amúgy a kezdő konyhatündérek is elkészíthetik, és garantáltan elismerő szavakat fognak bezsebelni.
Hozzávalók:
- 100 g vaj
- 3 tojás + 1 tojássárga
- 350 g liszt ( lehet 50 g rétesliszt)
- csipetnyi só
- 150 g cukor
- 1 doboz danone görög joghurt
- 3 kanál tejföl
- 1 csomag Paneangeli élesztőpor
- pár csepp vaníliaaroma
- 1 citrom feldarabolt héja
Elkészítés:
A vajat verjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a t.sárgákat és verjük krémesre. Keverjük hozzá a citromhéjat és a vaníliaaromát. A lisztet az élesztőporral együtt szitáljuk bele, és öntsük hozzá a joghurtot és a tejfölt. Dolgozzuk ki puhára a masszát. A tojásfehérjét verjük a csipet sóval habbá, és óvatosan forgassuk bele a masszába. Ha túlságosan ragadna a habverőre, akkor lazítsuk még tejföllel vagy forró vízzel. A masszát tegyük egy 20 cm-es szilikon tortaformába, és előmelegített(!!) sütőben süssük készre 45 perc alatt. Ne nyissuk ki a sütőt, mert az élesztő a sülés alatt dolgozik.
Az élesztőport helyettesíthetjük csipetnyi szódabikarbóna és fél csomag sütőpor keverékével is.
Jó étvágyat!