Ezzel a fantasztikus recepttel kívánok minden olvasómnak Kellemes Húsvétot.
Hozzávalók:
- 2,5 dl habtejszín
- 1 egész tojás
- 1 tojásfehérje
- csipet só
- 3 evőkanál cukor
- 50 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 1 tojás sárgája
- 1 egész tojás a lekenéshez
Kenyérsütőbe teszünk minden hozzávalót ( kiv. a tojássárgája ) , és hagyjuk hogy a gép jól kidolgozza a tésztát. Kivesszük, és kelesztőtálban a duplájára kelesztjük. Lisztezett felületre borítjuk, majd kétharmad részéből 40 cm hosszú rudat sodrunk, félbehajtjuk, és megcsavarjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a közepébe egy mélyedést húzunk. A tojássárgáját kevés tejjel kikeverjük, és kikenjük vele a mélyedést. A maradék tésztát három felé szedjük, megfonjuk és a mélyedésbe tesszük. Hagyjuk a duplájára kelni, lekenjük egy tojással a tetejét, és 180 fokon, 30 perc alatt megsütjük. Takarjuk le 15 perc után a tetejét, hogy meg ne égjen.
Maszat |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése