Sütőtökös gnocchi(4 személyre):
Hozzávalók:
- teljes kiőrlésű liszt( vagy simaliszt, aki jobban szereti)
- 1 nagy darab sütőtök feldarabolva és megsütve
- 2 tojás
- szerecsendió
- parmezán
- só, bors
- vaj
- 1 rozmaringág
- parmezánsajt
- olívaolaj
A sütőtököt keverjük össze 2 tojással,2 kanál parmezánnal, fűszerezzük sóval, kevés szerecsendióval, és pici borssal.Adjunk hozzá annyi teljes kiőrlésű lisztet, amellyel puha de gyúrható tésztát kapunk.Lisztezett deszkán válasszuk négy részre, és gyúrjuk 1 cm átmérőjű hengerekké.Lisztezett késsel vágjunk a tésztahengerből 1 cm-es darabokat, majd villán hengergessük végig őket.Amikor mindezzel megvagyunk, dobjuk a gnocchikat forrásban lévő sós vízbe, és addig főzzük, amig fel nem jönnek a víz felszínére.Egy serpenyőben olvasszunk vajat,vagy olívaolajat, és vágjunk bele egy kevés friss rozmaringot.Forgassuk meg benne a gnocchikat, és reszeljünk rájuk parmezánt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése