2010. november 2., kedd

Gnocchi di zucca, vagyis sütőtökös gnocchi






Sütőtökös gnocchi(4 személyre):

Hozzávalók:
  • teljes kiőrlésű liszt( vagy simaliszt, aki jobban szereti)
  • 1 nagy darab sütőtök feldarabolva és megsütve
  • 2 tojás
  • szerecsendió
  • parmezán
  • só, bors
  • vaj
  • 1 rozmaringág
  • parmezánsajt
  • olívaolaj
Elkészítés:

A sütőtököt keverjük össze 2 tojással,2 kanál parmezánnal,  fűszerezzük sóval, kevés szerecsendióval, és pici borssal.Adjunk hozzá annyi teljes kiőrlésű lisztet, amellyel puha de gyúrható tésztát kapunk.Lisztezett deszkán válasszuk négy részre, és gyúrjuk 1 cm átmérőjű hengerekké.Lisztezett késsel vágjunk a tésztahengerből 1 cm-es darabokat, majd villán hengergessük végig őket.Amikor mindezzel megvagyunk, dobjuk a gnocchikat forrásban lévő sós vízbe, és addig főzzük, amig fel nem jönnek a víz felszínére.Egy serpenyőben olvasszunk vajat,vagy olívaolajat,  és vágjunk bele egy kevés friss rozmaringot.Forgassuk meg benne a gnocchikat, és reszeljünk rájuk parmezánt.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése