A birsalma sütve az igazi.Aki szereti a nem szokványos reggeliket, próbálja ki ezt a finom gyümölcsös müzlit.Amikor megkóstoltam, magam is meglepődtem, mert nagyon sok íz találkozik egymással ebben az egyszerű édességben,a birs savanykás íze , a karamellizálódott cukor, fahéj és a szilvalekvár.Nagyon finom lett.Reggelire ajánlom, a gyümölcsös müzli mellé ihatunk egy pohár tejet, vagy joghurtot.Bármilyen gyümölcsből finom,választhatunk szilvát, almát, banánt, bogyós gyümölcsöket is.Lehet beletenni még pirított magvakat is.( diót, pisztáciát, mogyorót pl.)
Hozzávalók:
- 1 db birsalma
- 2 db mandarin
- 1 csésze( 2 dl) zabpehely
- 1 csésze kukoricaliszt
- 1/2 csésze olaj
- fahéj
- 1 csésze porcukor
- 1 zacskó vaníliás cukor
- pici víz
- szilvalekvár
Elkészítés:
egy kerek lapos tortaformát vajazzunk ki, és tegyük bele a felkozkázott gyümölcsöket.Szórjuk meg egy kis cukorral.A kukoricalisztet keverjük el a zabpehellyel, a porcukorral,fahéjjal, vaníliás cukorral és az olajjal.Morzsoljuk mindezt össze, és szórjuk a gyümölcsökre.Locsoljunk rá egy kis vizet és pár csepp olajat.Előmelegített sütőben süssük aranybarnára 30 percig.Akkor kész, amikor a gyümölcsök levet engedtek, puhák, és karamellizálódtak.A birs kicsit szárazabb gyümölcs, készíthetjük sima almából is, ekkor több levet enged a gyümölcs, és krémesebb lesz a müzlink.Házi szilvalekvárral tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése