Nosalty-s recept alapján készítettem, kicsit variáltam. A vaj felét mascarponéval helyettesítettem, és a krém nagyon könnyű, finom lett. Próbáljátok ki, egyszerű az elkészítése.
Hozzávalók és elkészítés:
25 dk. cukrot 4 tojás sárgájával és fél csomag vaníliás cukorral habosra keverünk. Beleteszünk 5 dk. reszelt (ét)csokoládét, 3 kanál nescafét, 1 teáskanál sütőport, késhegynyi szódabikarbónát, 20 dkg evőkanál lisztet, 8 evőkanál vizet, és végül a tojások keményre vert habját.
Vajazott, lisztezett formában közepes tűznél kisütjük.
15 dk. porcukrot 3 tojás sárgájával, 1 egész tojással, 1 csomag vaníliás cukorral fehéredésig keverünk. 2 dl tejet felforralunk és állandó keverés mellett sűrűre főzzük benne a tojásos keveréket. Hozzáadunk a 0,5 dl erős kávét és 5 dk. csokoládét. 20 dk. vajat habosra keverünk( ebből 10 dkg lehet mascarpone) 10 dk. porcukorral és a kihűlt főzött krémmel.
Ezzel töltjük és vonjuk be a tortát, majd díszítjük.
|