2011. március 16., szerda

Fűszernövények

Felirat hozzáadása



Most, hogy elérkezett a tavasz, kezdhetjük nevelgetni a fűszernövényeinket.Nálam a legfontosabb fűszernövény a bazsalikom, a rozmaring és a petrezselyem. A növények nem szeretik a direkt napsütést, így tegyük inkább olyan helyre, ahol világos van, de nem süt rájuk a nap.Gyakran öntözzük őket.
A bazsalikomleveleket felhasználhatjuk olaszos ételekhez,mint  pl. a paradicsomszószok ízesítéséhez,
 a pizzára feltétként ( frissen, a kisült pizzára teszem),és  lehet belőle pestot is készíteni.
A petrezselymet mindenki ismeri, a rozmaringot én sült burgonyához használom fel úgy, hogy a hasábra vágott burgonyával együtt a forró olajba dobom.Különleges rágcsálnivaló.
De kitűnő a rozmaring a grillünk faszenére dobva, mivel aromája kellemesen átjárja a sült húsokat és halakat.A második képen búzafű látható. A búzafüvet magában eszem reggelire, joghurtba keverve.Rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése