2011. március 19., szombat

Almáspite





Megsütöttük az igazi almáspitét. Isteni lett. A receptet egy fűszerkeverék tasakján találtam.A tasak tartalmaz őrölt fahéjat, kardamomot, cukrot,reszelt citromhéjat, vaníliát.Fel lehet használni meggyes, szilvás vagy bármilyen más gyümölcsös sütemény ízesítőjeként.

Hozzávalók: ( 1 közepes tepsi lesz belőle)
  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 1 evőkanál rum
  • csipetnyi só
  • 1 mokkáskanál reszelt citromhéj
  • 1 tasak sütőpor
  • 1 dl tejföl

Töltelék:
  • 2 kg alma
  • 1 tasak Lucullus almás sütemény fűszerkeverék
  • 6 evőkanál cukor

Elkészítés:

Az almát reszeljük le, keverjük el 6 evőkanál cukorral és 1 tasak fűszerkeverékkel, majd 20 percig pároljuk, amíg az alma leve el nem tűnik.
A tészta hozzávalóit összegyúrni, és pihentetni 30 percet a hűtőben.
Megfelezni, és egy tepsi aljára nyújtani a felét, megszórni zsemlemorzsával, majd az almakrémet rákenni.
A tészta másik felével befedni, villával megszurkálni, és 200 fokos sütőben 20 percig sütni.Nagyon ízletes.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése