Megsütöttük az igazi almáspitét. Isteni lett. A receptet egy fűszerkeverék tasakján találtam.A tasak tartalmaz őrölt fahéjat, kardamomot, cukrot,reszelt citromhéjat, vaníliát.Fel lehet használni meggyes, szilvás vagy bármilyen más gyümölcsös sütemény ízesítőjeként.
Hozzávalók: ( 1 közepes tepsi lesz belőle)
- 40 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 1 evőkanál rum
- csipetnyi só
- 1 mokkáskanál reszelt citromhéj
- 1 tasak sütőpor
- 1 dl tejföl
Töltelék:
- 2 kg alma
- 1 tasak Lucullus almás sütemény fűszerkeverék
- 6 evőkanál cukor
Elkészítés:
Az almát reszeljük le, keverjük el 6 evőkanál cukorral és 1 tasak fűszerkeverékkel, majd 20 percig pároljuk, amíg az alma leve el nem tűnik.
A tészta hozzávalóit összegyúrni, és pihentetni 30 percet a hűtőben.
Megfelezni, és egy tepsi aljára nyújtani a felét, megszórni zsemlemorzsával, majd az almakrémet rákenni.
A tészta másik felével befedni, villával megszurkálni, és 200 fokos sütőben 20 percig sütni.Nagyon ízletes.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése