Hozzávalók:
- 20 dkg étcsokoládé
- 20 dkg dió
- 10 dkg finomliszt
- 6 egész tojás
- 25 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- fél k.kanál fahéj
- fél k.kanál szegfűszeg
- csipetnyi só
Máz:
- 20 dkg baracklekvár
- 10 dkg étcsoki
- 1 evőkanál olaj
- 30 db felezett dió
Elkészítés:
A csokit gőz fölött felolvasztjuk, és langyosra hűtjük.A dió felét megdaráljuk, felét apróra vágjuk, majd belekeverjük a lisztet és a fűszereket.
A vajat habosra keverjük a cukorral és a tojássárgájával, langyos csokival.Hozzáadjuk a diós-fűszeres lisztet, és a tojások keményre vert habját.Közepes tepsibe tesszük, majd előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük.Amikor kész, a lekvárral megkenjük, é az olajjal elkevert csokival bevonjuk.Diószemekkel díszítjük.Hagyjuk hűtőben megdermedni.
Kiadós sütemény, a dió és a csoki együtt ellenállhatatlan.Sokáig eláll.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése