2011. március 28., hétfő

Diós-csokis kocka- húsvéti előzetes


 

 





Hozzávalók:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg dió
  • 10 dkg finomliszt
  • 6 egész tojás
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • fél k.kanál fahéj
  • fél k.kanál szegfűszeg
  • csipetnyi só

Máz:
  • 20 dkg baracklekvár
  • 10 dkg étcsoki
  • 1 evőkanál olaj
  • 30 db felezett dió




Elkészítés:

A csokit gőz fölött felolvasztjuk, és langyosra hűtjük.A dió felét megdaráljuk, felét apróra vágjuk, majd belekeverjük a lisztet és a fűszereket.
A vajat habosra keverjük a cukorral és a tojássárgájával, langyos csokival.Hozzáadjuk a diós-fűszeres lisztet, és a tojások keményre vert habját.Közepes tepsibe tesszük, majd előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük.Amikor kész, a lekvárral megkenjük, é az olajjal elkevert csokival bevonjuk.Diószemekkel díszítjük.Hagyjuk hűtőben megdermedni.
Kiadós sütemény, a dió és a csoki együtt ellenállhatatlan.Sokáig eláll.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése