A kozvelemenykutatasom alapjan a csokis desszertekre vagytok legjobban kivancsiak, ezert ugy dontottem, hogy ez a honap legyen a csokie.Minden heten kerulnek majd fel kulonbozo csokolades desszertek, remelem, mindenki oromere.Hogy ezt a fogcsikorgato hideget valamivel ellensulyozzuk.A sort az etcsokolade tortaval kezdem.Aki jobban szereti a tejcsokoladet, nyugodtan helyettesitheti a receptben, azzal csak meg kremesebb tortat kapunk.
Hozzavalok:
- 100 g etcsoki
- 100 g vaj
- 100 g porcukor
- 3 tojas
- 50 g liszt
- 1 kaveskanal poreleszto
- 1 evokanal rum ( elhagyhato)
A bevonathoz:
200 g tejcsokolade
15 ml tej
Elkeszites:
A csokit es a vajat egyutt olvasszuk meg goz folott, vagy mikrohullamu sutoben.Az olvadt kremhez robotgeppel keverjuk hozza a tojasok sargajat, a porcukrot, a szaritott elesztot, a lisztet, es vegul a tojasok kemenyre felvert habjat.Csepegtessunk hozza rum- vagy vaniliaaromat.Tegyuk elomelegitett 180 fokos sutobe, 25 percre.A bevonathoz a csokit olvasszuk fel goz folott, es keverjuk el a tejjel.Amikor langyosra hult, kenjuk a tortara, es helyezzuk hideg helyre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése