2011. február 4., péntek

Etcsokolade torta



A kozvelemenykutatasom alapjan a csokis desszertekre vagytok legjobban kivancsiak, ezert ugy dontottem, hogy ez a honap legyen a csokie.Minden heten kerulnek majd fel kulonbozo csokolades desszertek, remelem, mindenki oromere.Hogy ezt a fogcsikorgato hideget valamivel ellensulyozzuk.A sort az etcsokolade tortaval kezdem.Aki jobban szereti a tejcsokoladet, nyugodtan helyettesitheti a receptben, azzal csak meg kremesebb tortat kapunk.


Hozzavalok:

  • 100 g etcsoki
  • 100 g vaj
  • 100 g porcukor
  • 3 tojas
  • 50 g liszt
  • 1 kaveskanal poreleszto
  • 1 evokanal rum ( elhagyhato)

A bevonathoz:

200 g tejcsokolade
15 ml tej

Elkeszites:

A csokit es a vajat egyutt olvasszuk meg goz folott, vagy mikrohullamu sutoben.Az olvadt kremhez robotgeppel keverjuk hozza a tojasok sargajat, a porcukrot, a szaritott elesztot, a lisztet, es vegul a tojasok kemenyre felvert habjat.Csepegtessunk hozza rum- vagy vaniliaaromat.Tegyuk elomelegitett 180 fokos sutobe, 25 percre.A bevonathoz a csokit olvasszuk fel goz folott, es keverjuk el a tejjel.Amikor langyosra hult, kenjuk a tortara, es helyezzuk hideg helyre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése