A kovetkezo csokolades edesseg a tiramisu.
Hozzavalok:
- 3 tojas szetvalasztott sargaja es feherje
- 125 g cukor
- 1 doboz mascarpone ( 250 g )
- 1 csomag babapiskota ( 24 db)
Szirup
- 200 ml eros kave
- 50 ml Amaretto ( lehet helyettesiteni mandulalikorrel)
Diszites:
50 ml cukrozatlan kakaopor
100 g feher csokolade
Elkeszites:
A tojasok sargajat verjuk habosra a cukorral, majd adjuk hozza a mascarponet.A tojasfeherjet verjuk habba egy keves soval, es keverjuk a mascarpones krembe.
A babapiskotakat martogassuk az amarettoval elkevert, kihutott, enyhen cukrozott kaveba.Eppen csak forgassuk meg, nehogy elazzon.
Egy uvegtal aljara tegyunk kaves babapiskotat, erre kenjuk a krem egy harmadat.Reszeljunk ra boven csokoladet.Ujabb reteg babapiskota jon, ra a krem, es igy tovabb.Krem keruljon a tetejere.Tegyuk hutobe ket ora hosszara, majd vegyuk ki es szorjuk meg a tetejet cukrozatlan kakaoporral.Feher csokireszelekkel szorjuk meg.Valentin napra ajanlom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése