2011. január 1., szombat

Reszelt almas pite







A idei ev elso bejegyzese.Mindenkinek szerencses evkezdest kivanok.Az almas pitet sokfelekeppen el lehet kesziteni.Az en variaciom is remelem,  el fogja nyerni mindenki tetszeset,mert konnyu es finom. A mandula a tetejen isteni,a vanilias puding benne pedig ad egy plusz izt a sutemenynek.

Hozzavalok egy kb.25*35 cm-es tepsihez:

  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 25 dkg vaj
  • 1 kiskanal sutopor
  • 1 csipet so
  • 1 tojas
  • 1 csipetnyi fahej
  • 1 citrom reszelt heja
  • 1 csomag vanilias cukor
A toltelekhez:
  •  2 kg alma lereszelve
  • 15-20 dkg cukor
  • 2 csomag vanilias pudingpor
  • 5 dkg mazsola
  • 10 dkg mandulaforgacs

Elkeszites:

A lisztet morzsoljuk el a vajjal, adjuk hozza a tojast, a cukrot, a sot, a citromhejat es a fahejat.Gyurjuk homogen tesztava, es tegyuk hutobe pihenni 30 percre.Az almat reszeljuk le, a cukorral es a fahejjal kezdjuk el melegiteni, 5 percig, alacsony langon. Amikor az alma levet eresztett, keverjunk hozza 1 csomag pudinport.
Vegyuk le az almas kevereket a tuzrol es adjunk hozza meg egy csomag pudingport.(ha az alma nem olyan leves, eleg egy csomag.) A teszta ketharmadat nagylyuku reszelon reszeljuk a kivajazott tepsi aljara.Tegyuk a tesztat 10 percre, elomelegitett 180 fokos sutobe.Ezutan vegyuk ki, es kanalazzuk ra az almas masszat.A tetejere reszeljuk ra a maradek egyharmad tesztat, mindenhova jusson.A tetejere szorjunk mandulaforgacsot.Tegyuk  vissza a sutobe, 45 percre.A manula konnyen pirul, ezert 20 perc utan fedjuk le alufoliaval.Izletes , kulonleges desszertet kapunk.Nalunk rogton elfogyott.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése