2011. január 23., vasárnap

Makos maglyarakas









Ezt a receptet anyu kuldte el nekem , o keszitette el es a foto is az ove.Nagyon finom lett ez a kulonleges maglyarakas.Az eredeti recept tovabbfejlesztett valtozata.Holnap a dios maglyarakast is bemutatom.Akinek kedve tamad, keszitse el, nem fog csalodni benne.




Hozzavalok:
  • 10 db szikkadt kifli
  • 4 tojas
  • 7 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 4 evokanal cukor
  • 2 csomag vanilias cukor
  • 25 dkg mak
  • 15 dkg cukor a maktoltelekhez
  • 1 citrom heja
  • 1,5 kg alma
  • 6-7 evokanal hazi baracklekvar

Elkeszites

A szikkadt kifliket 1- cm es karikakra feldarabolni es egy tal aljara tenni.A langyos tejbe beletenni a 4 evokanal cukrot es a vanilias cukrot, a felolvasztott vajat es a 4 tojassargajat.Jol osszekeverem es lassan racsorgatom a kiflikre.Jol osszeforgatom hogy a kiflik megpuhuljanak.Kozben meghamozom az almat, es apro darabokra vagom, keves viz es keves cukor hozzaadasaval addig parolom amig meg nem puhul.
Egy nagy tepsi aljat kivajazom, beleteszem a kiflik felet. A makot osszekeverem a 15 dkg cukorral es a reszelt citromhejjal.A mak felet rakenem a kiflikre.Majd az alma fele kerul ra, es meglocsolgatom a baracklekvar felevel.Ujabb reteg kifli, mak, alma kovetkezik.Beteszem a sutobe 180 fokra, es 30 percig elosutom.Kozben a 4 tojasfeherjet felverem kemeny habba es a vegen belekeverek 4 evokanal baracklekvart.A tesztat 30 perc utan kiveszem a sutobol , majd rakenem a habot , egy villaval megformazom, es meg 15 percre visszateszem sulni.Aranybarnara sutom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése