A recept neve: margareta tortaja. Mindenki szeretni fogja, gyerek, ferj, vendegek, stb. Eredetileg olasz receptrol van szo, es mivel a recept egy instant elesztot hasznal ( vanilias paneangeli poreleszto), ezt helyettesithetjuk fel csomag sutopor es egy fel teaskanal szodabikarbonaval, a tortank allaga ugyanolyan jo lesz. Kevert sutemeny, tehat elkeszitese igen egyszeru , figyelni csupan arra kell, hogy jol verjuk fel mind a tojasfeherjeket mind a tojassargajakat, es sules kozben ne nyitogassuk a sutot.
HOZZAVALOK:
- 4 DB TOJAS
- 8 EVOKANAL CUKOR
- 14 EVOKANAL LISZT
- 125 G VAJ
- 1 POHAR TEJ
- 1 DB PANEANGELI ELESZTO V FEL CSOMAG SUTOPOR ES FEL TKANAL SZODABIKARBONA
- VANILIAAROMA, VAGY VANILIARUD BELSEJE
ELKESZITES:
- a tojasokat valasszuk kette es a feherjeket verjuk fel kemeny habba, tegyuk felre
- a sargajakat a cukorral verjuk addig amig duplajara nem no es kifeheredik
- a sargajahoz adjuk hozza a puha vajat , lisztet es a tejet, keverjuk tovabb robotgeppel amig homogen masszat nem kapunk
- adjuk hozza a paneangeli elesztoport ( vagy a sutoport es a szodabikarbonat), jol keverjuk el
- vegul fentrol lefele iranyulo laza mozdulatokkal keverjuk hozza a tojasfeherjet.
- tegyuk alul kivajazott tortaformaba es elomelegitett sutoben sussuk 180 fokon ,pontosan 30 percig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése