Hozzávalók:
(4 személyre)
- 400g orecchiette
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db peperoncino
- olivaolaj
- 250g paradicsomkonzerv ( olasz paradicsomkonzervet hasznaltam)
- pecorino sajt
- só, pici cukor
Elkészítés:
A fokhagymát feldarabolom, és három-négy evőkanál olívaolajon megdínsztelem. Ezután beleöntöm a paradicsomszószt, a felszeletelt peperoncinót, ízlés szerint sót, és egy pici cukrot, hogy elvegye a paradicsom savanykás ízét. Fél órán át hagyom főni, majd ha már jól összesűrűsödött a paradicsomszósz, összeturmixolom. Eközben a tésztát sós, forrásban lévő vízbe dobom,és 13 perc alatt al dente-re főzőm. Kóstoljunk meg egy darabot, hogy megfelelő e a keménysége. Majd leszűröm, és a paradicsomszósszal összekeverem. Pecorino sajtot reszelek rá. Buon appetito!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése