(forrás: www.deviantart.com)
Megosztom veletek az egyik kedvenc kekszreceptemet.
Koleszterincsökkentés volt a cél, így bukkantam rá a receptre, de emellett az emésztésre is kiváló, és finom:)
Én reggeli kávé mellé eszem, nagyon szeretem.
Lehet variálni, diót, mandulát beletenni, karácsonyi variációja a gyömbéres tönkölyliszt keksz, itt a liszthez 2 e.k őrölt gyömbért kell adni, és amikor kész, keserűcsokiba mártani.
Itt a diós variáció olvasható.
Hozzávalók:
Minden összekeverek, hogy gyúrható masszát kapjak, majd kinyújtom, és kerek sütiformákat szaggatok.
180 fokon 15 perc alatt aranybarnára sütöm.
Kész.
Megosztom veletek az egyik kedvenc kekszreceptemet.
Koleszterincsökkentés volt a cél, így bukkantam rá a receptre, de emellett az emésztésre is kiváló, és finom:)
Én reggeli kávé mellé eszem, nagyon szeretem.
Lehet variálni, diót, mandulát beletenni, karácsonyi variációja a gyömbéres tönkölyliszt keksz, itt a liszthez 2 e.k őrölt gyömbért kell adni, és amikor kész, keserűcsokiba mártani.
Itt a diós variáció olvasható.
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 kiskanál fahéj
- 4-5 evőkanál barnacukor
- 6 evőkanál olaj
- 3-4 evőkanál őrölt dió
- vaníliaaroma
Minden összekeverek, hogy gyúrható masszát kapjak, majd kinyújtom, és kerek sütiformákat szaggatok.
180 fokon 15 perc alatt aranybarnára sütöm.
Kész.