2013. november 10., vasárnap

Tönkölyliszt keksz

(forrás: www.deviantart.com)

Megosztom veletek az egyik kedvenc kekszreceptemet.

Koleszterincsökkentés volt a cél, így bukkantam rá a receptre, de emellett az emésztésre is kiváló, és finom:)
Én reggeli kávé mellé eszem, nagyon szeretem.
Lehet variálni, diót, mandulát beletenni, karácsonyi variációja a gyömbéres tönkölyliszt keksz, itt a liszthez 2 e.k őrölt gyömbért kell adni, és amikor kész, keserűcsokiba mártani.
Itt a diós variáció olvasható.

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1 kiskanál fahéj
  • 4-5 evőkanál barnacukor
  • 6 evőkanál olaj
  • 3-4 evőkanál őrölt dió
  • vaníliaaroma

Minden összekeverek, hogy gyúrható masszát kapjak, majd kinyújtom, és kerek sütiformákat szaggatok.
180 fokon 15 perc alatt aranybarnára sütöm.
Kész.