2013. november 21., csütörtök

Limoncello bonbon

Közelednek az ünnepek, így én is elkezdem a receptválogatást. Bonbonokat fogok készíteni, többfélét tervezek, gyümölcsöset, kávésat, mandulásat, illetve egy aszaltszilvás meglepetéstortát.
A mai bonbon egyszerű, de ízletes vendégváró lehet. A tejszínt feltesszük főni forró legyen, ne forrjon fel, 10 dkg csokit felolvasztunk gőzön folyósra, és belekeverjük a langyos tejszínbe. Lezárjuk a gázt alatta, és hozzáadjuk a citromlevet, reszelt citrom héjat, a limoncellót. Amikor már kihűlt , golyókat formázunk, és meghempergetjük pirított dióban. Amennyiben túl puha lenne a csokimassza, olvasszunk még egy kis csokit, és langyosan keverjük a kész krémbe. Ettől keményebb lesz. Ezt a krémet ganache krémnek hívjuk
Hűvös helyre tesszük 1 éjszakára a bonbonokat. Lehet csokidarába is forgatni, ha úgy tetszik.


Hozzávalók:

12-13 dkg étcsokoládé
0,5 dl tejszín
2 evőkanál limoncello likőr
citromhéj,citromlé
darált pirított dió, vagy csokidara a hempergetéshez






a szomszéd cicus is kér:)