2012. június 18., hétfő

Meggyes pite






lestyán, a vegeta alapanyaga, épp virágzik
Igazi nyári süteményt hoztam. A vaníliás piskóta jól kiegészíti a meggy savanykás ízét. Még a nagy melegben is kitűnő választás.

Hozzávalók:
  • 6 db tojás
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 sütőpor
  • 1 citrom héja
  • meggy

Elk.:
A tojások sárgáját verjük habosra a vajjal, cukrokkal, a sütőporos liszttel, a citromhéjjal. A végén keverjünk bele fél liter tejet és a tojások kemény habját. Az egészet öntsük kivajazott tepsibe, és halmozzunk rá érett meggyet. 40 perc alatt süssük készre. Jó étvágyat.

napimádó