A kertünk igazi kincseket rejt. Az első számú kedvencem, a fodormenta. A mentából italt készítek, majd lehűtöm. Ki szeretném próbálni a mentafagyit, majd meglátjuk, hogy alakul. A tárkony egy igazi különlegesség, tárkonyos csirkeragulevesbe használom.( alsó kép) A levesbe pár csepp citromot is csepegtetek, hogy még pikánsabb legyen az íze.
Ott van a lestyán is, az erkély mögött bóbiskol az árnyékban. Nagyon erős fűszer, a vegeta alapanyaga. Kicsit szoktam használni, főleg levesekbe. A bazsalikom ideje is eljött, lassan készíthetem a házi pestot, a friss, üdezöld levelekből. A rozmaring és a snidling pedig minden napos kísérője ételeinknek, különösen ha a kertben grillezünk.
Íme az én levesreceptem, próbáljátok ki.
Tárkonyos csirkeraguleves
- 1 csirkeaprólék
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 sárgarépa
- 1 csészényi borsó
- zellerszál
- petrezselyem
- olívaolaj
- só, bors, tárkony, petrezselyem
Elk.: a zöldségeket a csirkeaprólékkal együtt megdínsztelem, majd felöntöm hideg vízzel.( 1, 1.5 liter)
Sózom, borsozom, szerecsendiót hintek rá, és beledobok a levesbe 1 leveskockát. Petrezselymet aprítok rá, valamint két levél friss tárkonnyal is meghintem. Amikor készen van a leves, citromot csavarok bele. Lassú tűzön főzzük. Igazi nyári, üdítő leves.