2012. január 25., szerda

Csudajó csokis csészealj



A Müllerben találtam eszményien finom étcsokikat. Mivel most anyunak a táplálkozását próbálom átalakítani ( cukorbeteg diéta), jobban odafigyelünk, mit ehet és mi az, amit jobb hanyagolni. Átálltunk a finomliszt helyett teljes kiőrlésű rozslisztre. A kenyerek közül csak a félbarnát vagy a korpásat esszük meg. Sok olajos magvat fogyasztunk, és az édesség utáni vágyat étcsokival, vagy aszalt gyümölcsökkel csillapítjuk. Jó ötlet még a frissen facsart narancslé, naponta 1-szer, és egy kis szobabicikli. Neki ez bevállt, remélem, meg is tartja jó szokásait.
Ezt a csokis kekszet a cukorbetegek is bátran fogyaszthatják, mert rozsliszttel és zabdarával készült, mégis nagyon finom.

Hozzávalók:

  • 1 és fél csésze teljes kiőrlésű rozsliszt ( vagy sütőliszt)
  • 1 csésze teljes kiőrlésű zabdara
  • 1/3 csésze kakaó
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 1 csipetnyi só
  • 2 tojás
  • 1 csésze nem hidrogénezett margarin
  • 1 csésze étcsoki ( min. 60 %-os)
  • 1 csésze durvára őrölt dió
  • 1 csésze mazsola
  • 1 és fél csésze barnacukor
  • 1 csepp vaníliaaroma

Elkészítés:

mindent összekeverünk egy kanállal, majd egy tepsit kivajazunk. A csokis masszából gömböket formázunk, meglapogatjuk, és betesszük a tepsibe. Előmelegített sütőben, 180 fokon 15 perc alatt készre sütjük. Kivesszük a sütőből, és 2 percig állni hagyjuk. Tartalmas, sokáig eláll. Jó étvágyat:

Viki