Ezt a csokis kekszet a cukorbetegek is bátran fogyaszthatják, mert rozsliszttel és zabdarával készült, mégis nagyon finom.
Hozzávalók:
- 1 és fél csésze teljes kiőrlésű rozsliszt ( vagy sütőliszt)
- 1 csésze teljes kiőrlésű zabdara
- 1/3 csésze kakaó
- 1 kiskanál sütőpor
- 1 csipetnyi só
- 2 tojás
- 1 csésze nem hidrogénezett margarin
- 1 csésze étcsoki ( min. 60 %-os)
- 1 csésze durvára őrölt dió
- 1 csésze mazsola
- 1 és fél csésze barnacukor
- 1 csepp vaníliaaroma
Elkészítés:
mindent összekeverünk egy kanállal, majd egy tepsit kivajazunk. A csokis masszából gömböket formázunk, meglapogatjuk, és betesszük a tepsibe. Előmelegített sütőben, 180 fokon 15 perc alatt készre sütjük. Kivesszük a sütőből, és 2 percig állni hagyjuk. Tartalmas, sokáig eláll. Jó étvágyat:
Viki