A szeder a kertünkből való, az íze csodás, mellesleg tele van vitaminnal. De mit tegyünk, ha gyerekeink nem hajlandóak a kissé fanyar bogyós gyümölcsöt megkóstolni?
Süssük bele puha piskótatésztába, garantáltan megeszik majd.
Hozzávalók:
- 1 db őzgerincforma
- 250 g rétesliszt
- 175 g vaj
- 175 g cukor ( fele lehet barna)
- 1/2 teásk.fahéj
- 1 citrom durvára darabolt héja
- 2 tojás
- 3 kanál tejföl
- 1 tk.sütőpor
- 225 g friss szeder
- pici só
- vaníliaaroma
Elkészítés:
A vajat a cukorral verjük habosra, adjuk hozzá a tojásokat, fahéjat, sót, citromot, tejfölt,vaníliaaromát, majd a lisztet.A sütőport keverjük el benne, és öntsük a masszát kivajazott őzgerincformába. A tetejére szórjuk a megmosott szedret, és süssük meg a piskótát 45-50 perc alatt, 180 fokon. Tűpróba!