2011. július 21., csütörtök

Szedres piskóta






A szeder a kertünkből való, az íze csodás, mellesleg tele van vitaminnal. De mit tegyünk, ha gyerekeink nem hajlandóak a kissé fanyar bogyós gyümölcsöt megkóstolni?
Süssük bele puha piskótatésztába, garantáltan megeszik majd.

Hozzávalók:

  • 1 db őzgerincforma
  • 250 g rétesliszt
  • 175 g vaj
  • 175 g cukor ( fele lehet barna)
  • 1/2  teásk.fahéj
  • 1  citrom durvára darabolt héja
  • 2 tojás
  • 3 kanál tejföl
  • 1 tk.sütőpor
  • 225 g friss szeder
  • pici só
  • vaníliaaroma

Elkészítés:

A vajat a cukorral verjük habosra, adjuk hozzá a tojásokat, fahéjat, sót, citromot, tejfölt,vaníliaaromát, majd a lisztet.A sütőport keverjük el benne, és öntsük a masszát kivajazott őzgerincformába. A tetejére szórjuk a megmosott szedret, és süssük meg a piskótát 45-50 perc alatt, 180 fokon. Tűpróba!