Hűsítő, és nagyon citromos, köszönet www.ildinyo.blogspot.com -nak a receptért, egyszerűen fantasztikus!!
A citromtalp ötletét egy orosz lánytól vettem, aki a francia riviérán nyaralt, és egy szupermarketben vett citromba töltött sorbetet. Természetes ízek, és a látvány is magáért beszél...
Hozzávalók:
20 dkg barnacukor
2 evőkanál méz
5 db citrom
fél liter víz
3-4 kanál mascarpone sajt
1 zacskó tejszín
Elk.:
a vizet felforralom a cukorral és a mézzel, majd 15 percig főzöm forrástól számítva, amíg sűrű szirupot nem kapok. Ezt kihűtöm, és belecsavarom 5 citrom levét, közben a kivájt citromokat félreteszem. A limonádéba keverek egy zacskó habbá vert tejszínt, és 2-3 kanál mascarponét. Jól összekeverem, meghintem citromhéjjal, és mehet a fagyóba. Óránként felkeverem, hogy a kristályokat széttörjem, majd amikor már majdnem megfagyott, beletöltöm a citromokba, és a sapkát visszateszem a fagyik tetejére. Hűtőm, ameddig meg nem fagy. Finom desszert egy laktató ebéd vagy vacsora után, és még az emésztést is segíti.
A citromtalp ötletét egy orosz lánytól vettem, aki a francia riviérán nyaralt, és egy szupermarketben vett citromba töltött sorbetet. Természetes ízek, és a látvány is magáért beszél...
Hozzávalók:
20 dkg barnacukor
2 evőkanál méz
5 db citrom
fél liter víz
3-4 kanál mascarpone sajt
1 zacskó tejszín
Elk.:
a vizet felforralom a cukorral és a mézzel, majd 15 percig főzöm forrástól számítva, amíg sűrű szirupot nem kapok. Ezt kihűtöm, és belecsavarom 5 citrom levét, közben a kivájt citromokat félreteszem. A limonádéba keverek egy zacskó habbá vert tejszínt, és 2-3 kanál mascarponét. Jól összekeverem, meghintem citromhéjjal, és mehet a fagyóba. Óránként felkeverem, hogy a kristályokat széttörjem, majd amikor már majdnem megfagyott, beletöltöm a citromokba, és a sapkát visszateszem a fagyik tetejére. Hűtőm, ameddig meg nem fagy. Finom desszert egy laktató ebéd vagy vacsora után, és még az emésztést is segíti.