2013. augusztus 8., csütörtök

Cannelloni 1 .variáció


A cannelloni egy henger alakú tészta, amit sokféleképpen elkészíthetünk.
Én is felteszek pár receptet, az első egy egyszerű zöldséges változat. Gombás tölteléket készítettem(  1 doboz gombát feldaraboltam, megdínszteltem egy fél fej hagymával, sóztam, borsoztam, és amikor megpuhult, reszeltem rá parmezánt. ) A tepsit kiolajozzuk, és egy réteg paradicsomszósszal bekenjük. A cannellonikat betöltjük a gombás szósszal, majd a maradék paradicsomszósszal bevonjuk. Bőven megszórjuk reszelt sajttal, pici oregánóval vagy bazsalikommal, és beesszük a sütőbe, 180 fokra, kb. 20 percre.
A paradicsomszószhoz darabolt paradicsomkonzervet pár kanál olívaolajjal együtt felmelegítek, belenyomok 2 gerezd fokhagymát, és főzöm 10 percen át. Kész is van.