Epermisut készítettünk, és nagyon ínycsiklandozó édesség lett. Többször is elkészítem, mindenkinek ajánlom, nagyon nagy sikerrrel jár, és könnyű elkészíteni. Átlátszó tálban a legmutatósabb.
Hozzávalók
Hozzávalók
- 20 dkg fehércsoki
- 50 dkg eper
- 30 dkg mascarpone
- 1 dl tejszin
a szirup
- 10 dkg cukor
- 2 dl víz
- 2 db citrom reszelt héja és leve
- 40 db babapiskóta
- kakaópor a tetejére
- 30 dkg eper
Elkészítés:
A szirupot elkészítjük, vagyis felforraljuk a vizet a cukorral a citrom levével és héjával.
A fehércsokit felolvasztjuk, kicsit hűtjük, majd összekeverjük az 50 dkg pépesített eperrel és a mascarponéval, felvert tejszínnel. A rétegzés következik. A babapiskótákat belemártjuk a szirupba, majd rákenjük a fehércsokis-epres pépet, eperszeletekkel befedjük. Ezt folytatjuk addig, amíg minden hozzávaló el nem fogy. A tetejét megszórjuk cukrozatlan kakaóporral, és lehűtjük.
Én elhagytam a kakaóport, de így is finom lett.
Forrás : Stahl konyhája