2013. június 2., vasárnap

Epres tiramisu

Epermisut készítettünk, és nagyon ínycsiklandozó édesség lett. Többször is elkészítem, mindenkinek ajánlom, nagyon nagy sikerrrel jár, és könnyű elkészíteni. Átlátszó tálban a legmutatósabb.

Hozzávalók
  • 20 dkg fehércsoki
  • 50 dkg eper
  • 30 dkg mascarpone
  • 1 dl tejszin






a szirup


  • 10 dkg cukor
  • 2 dl víz
  • 2 db citrom reszelt héja és leve
összeállításhoz


  • 40 db babapiskóta
  • kakaópor a tetejére
  • 30 dkg eper

Elkészítés:
A szirupot elkészítjük, vagyis felforraljuk a vizet a cukorral a citrom levével és héjával.
A fehércsokit felolvasztjuk, kicsit hűtjük,  majd összekeverjük az 50 dkg pépesített eperrel és a mascarponéval, felvert tejszínnel. A rétegzés következik. A babapiskótákat belemártjuk a szirupba, majd rákenjük a fehércsokis-epres pépet, eperszeletekkel befedjük. Ezt folytatjuk addig, amíg minden hozzávaló el nem fogy. A tetejét megszórjuk cukrozatlan kakaóporral, és lehűtjük.
Én elhagytam a kakaóport, de így is finom lett.
Forrás : Stahl konyhája