BUÉK MINDEN OLVASÓMNAK,
az idei évet egy trüffeltorta recepttel zárom. A díszeket én találtam ki, amire a legbüszkébb vagyok, azok a fehércsokiból készült angyalszárnyak:))
Diós-csokis piskóta
- 7 tojás
- 3 dkg kakaópor
- 14 dkg cukor
- 10 dkg dió
- 2 kanál liszt
- 2 kanál zsemlemorzsa
A tojásfehérjét habbá verem, és a többi hozzávalót apránként belekeverem. 20-22 cm-es tortaformában kisütöm.
Krém1 doboz 5 dl-es tejszínt felforralok, és belekeverek 1,5 tábla fekete vagy tejcsokit. Elkeverem, amíg a krém homogén nem lesz. Ne forraljuk fel. Reszelek bele narancshéjat, és kihűtöm. Amikor hidegre hűlt, felverem habverővel. Másnap összeállítom a tortát. A piskótát ketté vágom, és betöltöm a kemény krémmel. Bevonom teljesen, majd a maradék krémet habzsákba töltöm, és feldíszítem a torta tetejét. Csokiforgáccsal, és csokibetűkkel megtűzdelem. Majd amikor felvágjuk, lefotózom belülről is. Addig is jó készülődést nektek:))
az angyalszárnyak itt láthatók a jobb felső sarokban...